Știai Că?

Cafeaua previne afecțiunile neuropsihiatrice! (efectele benefice ale cafelei)
Blendul reprezintă amestecul format din două sau mai multe boabe de cafea de origine diferită, ideea din spatele blend-urilor fiind crearea unei cafele de calitate cu gust lin și bine echilibrat, reușind să redea aceeași combinație de fiecare dată. În mod normal, cafelele cu o singură origine sunt prăjite de la ușor la mediu pentru a menține cantitatea maximă de aromă de origine unică.
Alzheimer
beneficiile cafelei
beneficiile cafelei
Cafeaua fără cofeină…
Nu este 100% fără cofeină. Regulile spun că orice cafea care a îndepărtat cofeina în proporție de 97% poate fi considerată cafea fără cofeină. Procesul prin care se îndepărtează cofeina se numește washed, dar diferă puțin față de procesul normal. Pentru a reuși să îndepărteze cofeina, producătorii adaugă diferite compoziții chimice care schimbă mai mult sau mai puțin proprietățile cafelei.
washed
fără cofeină
Cafeaua se potrivește în desert
Există numeroase prăjituri deosebite care conțin cafea. Este cunoscut faptul că acest ingredient este pe placul amatorilor de produse dulci. Printre acestea se numără tiramisu și coffee cake, iar acestea sunt adesea asezonate cu alune, migdale și diferite alte ingrediente.
tiramisu
coffee cake
Tipul ceștii contează!
Cești de sticlă, porțelan, carton, plastic. Există vreo diferență? Desigur! Două proprietăți principale sunt modificate în funcție de tipul ceștiI: Temperatura și aroma. Ceștile speciale de cafea sunt confecționate dintr-un strat dublu de porțelan sau sticlă pentru a păstra temperatura ridicată și constantă cât mai mult timp cu putință.  O altă caracteristică este aroma, cafeaua fiind un foarte bun absorbant, cartonul și plasticul elimină chimicale care se vor regasi ulterior în cafea.
temperatură
aromă
sfaturi utile
Cafeaua merge mână în mână cu gheața
Vara, adorăm produsele reci, răcoritoare. Cafeaua nu se lasă mai prejos și ne dă câteva dintre cele mai interesante băuturi pe care le putem consuma în anotimpul călduros. Fie că încercăm un cold brew sau un ice vanilla latte, cafeaua se potrivește de minune cu gheața și înghețata.
cold brew
băuturi reci
Apa contează!
Apa este la fel de importantă precum cafeaua . Aceasta conține minerale, substanțe chimice și gaze dizolvate, multe dintre ele având un rol vizibil în momentul producerii cafelei. În general, nu folosi apă pe care nu ai bea-o natural. Orice apă care este bună în pielea ei, este de asemenea bună pentru cafea.
calitatea apei
sfaturi utile
Există cafea instant de specialitate?/ Cafea fără cofeină instant
DA, pentru cei care călătoresc și nu au posibilitatea să prepare o cafea, există inovații în materie de cafea instant. Există mai multe branduri care au dezvoltat această tehnologie pentru a obține un rezultat satisfăcător. Există și varianta fără cofeină, dar această metodă nu va putea niciodată să concureze cu metodele alternative de brewing sau espresso.
inovație
cafea instant
Cafeaua se potrivește în cocktail-uri
În cazul în care nu știați, cafeaua este un produs sub-apreciat în materie de cocktail-uri. Mulți nu au auzit de celebrul Espresso Martini sau de shot-urile b52. Ei bine, vreau să vă spun că veți da pe spate orice invitat ați avea, fie că le preparați pentru gustare rece sau desert.
shot b52
Espresso Martini
Decat zahăr, mai bine îndulcitor sau sirop
După cum am discutat cu alte ocazii, zahărul nu este benefic pentru corp. Există îndulcitori mai “curați” sau, în ultimă instanță, puteți folosi siropuri naturale. Da, și acestea conțin zahăr, dar un sirop de calitate va face diferența în ceea ce privește dulceața cafelei tale. Recomandăm și încurajăm consumul de cafea fără îndulcitor, astfel vei putea simți toate aromele cafelei.
sfaturi utile
cu/fără zahăr
Găsește cafeaua pe gustul tău!

Blog

Aruncă o privire peste articolele de pe blog, ai o cafea din partea noastră dacă nu îți plac!

În loc de ziar

Abonează-te la newsletter-ul nostru și primești o dată pe lună noutăți din lumea cafelei

Coșul tău