No. 1 | Rocket Appartamento!

Pablo sau “Rocket Appartamento” este espressorul nostru care ne face fiecare dimineață mai frumoasă dar este și echipamentul pe care ne bazăm în cadrul workshop-urilor “Barista Experience”, dar și în cadrul Team Building-urilor. Am ales acest espressor din mai multe motive pe care o să le regăsiți în acest articol.

Detalii tehnice:

Rocket Appartamento este un espressor cu capacitate a boilerului de 1.8 litri, iar rezervorul fiind de 2.9l. Puterea sa este de 1200W iar dimensiunile acestuia sunt: lățime 27.4 cm, adâncime de 42.5 cm și înălțime de 36 de cm. Cântărește în jur de 20 de kg iar tăvița de scurgere este detașabilă și se
fixează cu ajutorul unui magnet. Grupul este E61 clasic.

Ce include pachetul?

Pachetul acestuia conține espressorul, tăvița de scurgere, două portafiltre (unul pentru single espresso și unul pentru double espresso, iar noi am optat pentru încă un portafiltru naked pe care îl puteți achiziționa și de la noi din țară de pe diferite website-uri care comercializează echipamente pentru cafea), manualul de utilizare care vine la pachet cu niște rețete de preparare a cafelei, sita oarbă folosită pentru curățare, un set de pastile pentru igienizarea espressorului, o periuță pentru curățare și un plastic folosit pentru susținerea ceștilor în partea superioară a espressorului.

Experiența unboxing-ului

Este plăcut să deschizi pentru prima dată cutia unui espressor. Și de această dată, am fost plăcut surprinși în momentul unboxing-ului. Ne-a plăcut faptul că vine într-o cutie destul de sigură construită pe o structură de lemn care face ca acest espressor să poată fi transportat destul de ușor și în siguranță.

Aspecte pozitive ale acestui espressor:

După utilizarea acestui espressor în mai multe condiții am ajuns la concluzia că se potrivește de minune pentru noi și pentru ceea ce este destinat să facă. Noi l-am împerechiat cu o râșniță “Mazzer Super Jolly Electronic”. Găsești review-ul acestei râșnițe aici! Mai jos, enumerăm aspectele pozitive ale acestui espressor:

1. Este foarte estetic
Un factor foarte important pentru noi a fost faptul că este un espressor care arată bine. Te face să crezi că este o adevărată rachetă. Noi îl folosim des în momentul în care creăm materialele publicitare pentru Roasted și suntem foarte mulțumiți din acest punct de vedere.

2. Este un espressor foarte intuitiv și user friendly
Imediat după ce am deschis cutia, l-am montat și l-am pus la treabă. Am reglat râșnița și am extras un shot dublu. A făcut o treabă excelentă. Nu a fost nevoie să citim manualul de utilizare sau să vedem ceva tutorial de o oră în care explică cum să-l folosești. Pe noi ne ajută destul de mult faptul că deși este un espressor manual, este intuitiv pentru cei care pun mâna pentru prima dată pe un asemenea espressor deoarece prima impresie pentru un utilizator nou, va fi întotdeauna una plăcută. E frumos să faci cafea, e și mai frumos să-ți iasă din prima.

3. Materiale calitative
Este conceput din inox combinat cu plastic dar arată excepțional. Are un stil industrial începând de la cum arată până la sunetele pe care le emite în momentul în care încălzește apa iar levierul folosit pentru extracție îl face să fie o jucărie apetisantă.

4. Steamer exceptional
Presiunea steamer-ului este foarte bună. Se ridică la standardele unui espressor profesional folosit în coffeeshop-uri. Noi reușim să creăm cu el o cremă de lapte perfectă pentru cappuccino dar și pentru un latte delicios.

5. Constanța extracției
După o bună perioadă de utilizare, am ajuns la concluzia că atât timp cât respecți rețeta alături de ceilalți parametrii constanți cum ar fi gramele folosite, gradul de măcinare și timpul de încălzire al espressorului, vei obține un espresso delicios de fiecare dată.

Aspecte negative regăsite la acest espressor:

1. Timpul de încălzire al espressorului

Pentru cei care vor o cafea rapid, nu este espressorul potrivit. Comparativ cu un espressor automat, acestui echipament trebuie sa-i acorzi 10-15 minute pentru a putea beneficia de constanța menționată mai sus.

2. Portafiltru original
Din păcate, portafiltru care vine în pachet, nu este unul foarte practic din pricina spout-urilor (picioruselor prin care curge cafeaua) deoarece sunt directionate înspre espressor și împing cana în tija de backflush (scurgerea de apă secundară).

3. Utilizari multiple
La utilizări multiple în același interval de timp devine iritant să tot golești tava de scurgere și să completezi cu apă rezervorul. Din această cauză, dacă folosești în mod activ espressorul într-un interval scurt e posibil să-și piardă și din intesitate și din temperatura apei.

Evită, Ia în considerare, cumpără!

O să răspundem la fiecare review pe care îl facem în ultima parte a articolului la care din cele 3 categorii se încadrează echipamentul din punctul nostru de vedere. Rocket Appartamento este un echipament de luat în considerare. Nu credem că este potrivit pentru oricine dar dacă vrei un espressor manual estetic și constant, Rocket poate fi o variantă bună.

Concluzie:

În finele acestui articol vrem să aducem din nou factorii decisivi care ne-au convins că trebuie să mergem mai departe cu Rocket Appartamento.
1. Design
2. Footprint (mobil și ușor de transportat)
3. Materialele din care este conceput
4. Constanța

Tips and Tricks
  • Lasă espressorul să se încălzească bine dacă vrei să folosești prima cafea extrasă.
  • Curăță-l de fiecare dată când îl folosești. Arată prea bine ca să fie murdar.
  • Nu scoate rezervorul de apă de la locul lui decât dacă vrei să-l cureți (recomandat odată la 2 săptămâni)
  • Adaugă apă proaspătă zilnic. Apa este foarte importantă așa că nu folosi apă pe care nu ai bea-o.
Încearcă espressorul cu ajutorul Barista Experience!

Coșul tău