Întrebări & Răspunsuri

Q:
Ce înseamnă un Blend și la ce se folosește?
A:
Blendul reprezintă amestecul format din două sau mai multe boabe de cafea de origine diferită, ideea din spatele blend-urilor fiind crearea unei cafele de calitate cu gust lin și bine echilibrat, reușind să redea aceeași combinație de fiecare dată. În mod normal, cafelele cu o singură origine sunt prăjite de la ușor la mediu pentru a menține cantitatea maximă de aromă de origine unică.
Q:
Ce cafea ar trebui să consumăm?
A:
Pentru adulții sănătoși fără probleme medicale, în general este recomandată 300 mg – 400 mg de cofeină care poate fi consumată zilnic, fără efecte adverse. Cercetările din acest număr se bazează efectiv pe greutatea corporală a unei persoane. (vezi articolul complet).
Q:
Ce efect are laptele în cafea?
A:
Compoziția moleculară stabilește dacă laptele este sau nu compatibil cu cafeaua prin cele două elemente esențiale: conținutul de grăsimi și proteinele. O parte importantă a chimiei laptelui este combinația complexă de grăsimi, numite globule de grăsimi. Ele acoperă limba și inhibă gustul cafelei, ceea ce duce la mai puțină amărăciune și aciditate în comparație cu o cafea neagră.
Cel mai bun tip de lapte este cel preparat proaspăt, iar alegerea lui ține de preferințele personale în ceea ce privește gustul. Acesta poate fi și mai “gras”, deoarece are în compoziția sa un nivel ridicat de proteine, indicat pentru a da o textură mătăsoasă cremei de lapte din cafea.
Q:
Să renunț la zahărul din cafea?
A:
Răspunsul este unul general și simplu. RENUNȚĂ LA ZAHĂR!
Câteva motive:
Q:
Ce termen de valabilitate are cafeaua?
A:
Cafeaua nu are un termen de valabilitate, dacă este depozitată corespunzător. În schimb, este recomanat consumul în primele 30 de zile de la prăjire, deoarece în această perioadă aroma este regăsită 100% în cafea. După această perioadă, în funcție de modalitatea și calitatea de depozitare, aceasta începe să își piardă din proprietăți dar poate fi consumată și după câțiva ani.
Q:
Ce espressor să achiziționez?
A:
Pentru a putea răspunde, avem nevoie de răspunsuri la câteva întrebări, cum ar fi:
Pentru a face o ofertă cât mai relevantă, scrie-ne un mail și te vom ajuta să îți găsești espressorul potrivit pentru nevoile tale.
Q:
Cafea înainte de culcare?
A:
Mai peste tot, recomandările spun să nu consumăm cafea seara. Ei bine, nu este total adevărat. Proprietățile cafelei ajută la digestie, astfel că în țări șole puțin mai dezvoltate în ceea ce privește cafeaua, se consumă cafea după cină, alături de desert și un pahar de vin dulce(de desert). În schimb, trebuie ținut cont de tipul de infuzie al cafelei. Este recomandat să consumăm un ristretto, maxim un espresso simplu, deoarece acestea au contact foarte puțin cu apa, așa că este eliberată o cantitate redusă de cofeină.
Q:
Cafea în congelator?
A:
Nu există dovezi cum că depozitarea în congelator a cafelei ar afecta calitatea acesteia, cu condiția să fie depozitată corect. Sunt câteva reguli de care trebuie să ținem cont în momentul în care dorim să congelăm boabele de cafea. Cafeaua este un produs absorbant care reține foarte ușor mirosul și aroma alimentelor sau obiectelor cu care ia contact.
Q:
Ce este Cascara?
A:
În limba spaniolă, înseamnă piele sau pulpă. După ce boabele de cafea sunt extrase din fruct, pulpa rămasă este colectată și uscată la soare. Cascara este o combinație între cafea și ceai – deși provine de la fabrica de cafea, băutura nu are gust asemănător cu al cafelei. Cascara este adesea descrisă ca având un gust dulce, fructat, cu note de petale de trandafir, hibiscus, cireș, mango sau chiar tutun. Cascara nu are deloc sau are un volum foarte scăzut de cofeină.
Q:
Laptele vegetal are proteină?
A:
Auzim tot mai mulți oameni care spun că laptele de vacă este rău pentru sănătate. Nu vom dezbate acest subiect, însă vom vorbi puțin despre alternative. Există pe piață în momentul de față “Lapte vegetal barista” care este produs din diferite alimente cum ar fi: cocoșul, ovăzul, orezul, soya și diferite alte produse de genul. Ei bine, proteina este introdusă chimic deoarece nu exisță proteină naturală care să redea cremozitatea unui cappucino așa cum îl știm cu toții.
Găsește cafeaua pe gustul tău!

Blog

Aruncă o privire peste articolele de pe blog, ai o cafea din partea noastră dacă nu îți plac!

În loc de ziar

Abonează-te la newsletter-ul nostru și primești o dată pe lună noutăți din lumea cafelei

Coșul tău